Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Ιανουάριο!

Καλή Χρονιά και Καλό Μήνα!

Μπήκε ο νέος χρόνος και ο Γενάρης με τους βοριάδες και τις παγωνιές είναι στα φόρτε του! Βέβαια για τους λάτρεις του ψαρέματος, δεν παύει να είναι ένας “ενδιαφέρον” καιρός και μια πρόκληση για το ψάρεμα ενός ωραίου ψαριού!

Ως γνωστών τα ψάρια εγκαταλείπουν τα ρηχά νερά και αναζητούν ζεστασιά σε πιο βαθιά νερά αυτήν την περίοδο, αλλά από την άλλη υπάρχουν και αυτά που τους αρέσουν οι φουσκοθαλασσιές και οι θολούρες των ακτών.

Όντως αυτόν το μήνα στις ακτές θα βρούμε Τσιπούρες, Σαργούς, Χειλούδες, και πιο ανοιχτά Γόπες, Μαρίδες, Μελανούρια, Συναγρίδες κτλ.

Και φυσικά τα αγαπημένα μας μαλάκια όπως Σουπιές και Χταπόδια, μπορούμε αυτό το μήνα να τα βρούμε σε αφθονία, ενώ τα καλαμάρια είναι πιο λίγα. Τόσο ψαρεύοντας τα από βάρκα όσο και από την παραλία, υπάρχει ενδιαφέρον.

Τέλος μπορούμε να ψαρέψουμε διάφορα μικρά πετρόψαρα και άλλα μικρά ψάρια για μια ωραία σούπα ή κακαβιά να μας ζεστάνει μετά το κρύο που θα έχουμε “φάει” κατά την διάρκεια του ψαρέματος.

Πάντα με σεβασμό στην θάλασσα, προσέχουμε και απελευθερώνουμε τα ψάρια που είναι κάτω του επιτρεπτού μεγέθους ή είναι αυγομένα. Αυτήν την περίοδο αναπαράγονται το Λαυράκι και η Σαρδέλα.

Related Posts