Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Ιανουάριο!

Ψάρεμα τον Ιανουάριο!

Καλή χρονιά και καλό μήνα! Μπήκε ο νέος χρόνος και τον Ιανουάριο με τους βοριάδες και τις παγωνιές το ψάρεμα από παραλία είναι στα φόρτε του! Για τους λάτρεις του ψαρέματος, είναι ένας ενδιαφέρων καιρός και μια πρόκληση για το ψάρεμα ενός ωραίου ψαριού!

Ψάρια που θα συναντήσουμε

Αυτό τον μήνα στις ακτές θα βρούμε λιγότερα αλλά μεγαλύτερα μεγέθη όπως Τσιπούρες, Σαργούς, Μελανούρια Συναγρίδες, Μανάλια κ.α.

Το λαβράκι αναπαράγεται του χειμερινούς μήνες, από μέσα Δεκεμβρίου έως και τέλη Μαρτίου οπότε θα ήταν καλό τα εμφανή αυγωμένα ψάρια να τα απελευθερώνουμε (C&R).

Τα αγαπημένα μας κεφαλόποδα

Φυσικά τα αγαπημένα μας Χταπόδια και άλλα μαλάκια όπως Σουπιές και Καλαμάρια, μπορούμε αυτό το μήνα να τα βρούμε σε αφθονία μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Τόσο ψαρεύοντας τα από βάρκα όσο και από την παραλία, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.

Τέλος μπορούμε να ψαρέψουμε διάφορα μικρά πετρόψαρα και άλλα μικρά ψάρια για μια ωραία σούπα ή κακαβιά. Μια ψαρόσουπα είναι ότι πρέπει για να μας ζεστάνει μετά το κρύο που θα έχουμε “φάει” κατά την διάρκεια του ψαρέματος.

Έρχονται αναλυτικότερα άρθρα με tips και πληροφορίες για την κάθε τεχνική ψαρέματος  από εμπειρίες της ομάδας μας, οπότε μείνετε συντονισμένοι ως τότε…

Καλή σας Χρονιά!

Είτε ψαρεύετε από την παραλία, το σκάφος ή κάνοντας ψαροτούφεκο σίγουρα και αυτό το μήνα θα τον ευχαριστηθείτε. Και φυσικά στο κατάστημά μας σίγουρα θα βρείτε ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζεστε για να ψαρέψετε με επιτυχία!

Πάντα με σεβασμό στην θάλασσα, προσέχουμε και απελευθερώνουμε τα ψάρια που είναι κάτω του επιτρεπτού μεγέθους ή είναι αυγωμένα. Αυτή την περίοδο αναπαράγεται το Λαυράκι.

Αφήστε μια απάντηση