Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Νοέμβριο!

Τον Νοέμβριο ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει, άρχισαν οι χειμωνιάτικες φουρτούνες και οι μπουνατσούλες για ψάρεμα από βάρκα είναι πια πιο αραιές.

Τα ψάρια έχουν τραβηχτεί στα πιο βαθιά νερά, όπως λένε και οι παλιοί ψαράδες τα ψάρια έχουν “πελαγώσει”.

Πέραν από το Λαυράκι που θεωρείτε ο μήνας για το ψάρεμα του, για ένα συναρπαστικό ψαρεματάκι κοντά στις παραλίες έχουν μείνει αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα είδη ψαριών. Έχουμε και λέμε Κέφαλοι, Λαβράκια, Κακαρέλοι, Σαργοί, Σπάροι, Τσιπούρες και Χειλούδες είναι αυτά που μπορούμε να στοχεύσουμε στην ψαρευτική μας εξόρμηση.

Και να μην ξεχνάμε ότι για τους λάτρεις των κεφαλόποδων το ενδιαφέρον συνεχίζει με το ψάρεμα των Καλαμαριών, Σουπιών και ιδιαίτερα των Χταποδιών, όπως επίσης και της τεχνικής του eging.

Είτε ψαρεύετε από την παραλία, το σκάφος ή κάνοντας ψαροτούφεκο σίγουρα και αυτόν το μήνα θα το ευχαριστηθείτε. Και φυσικά στο κατάστημά μας σίγουρα θα βρείτε ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζεστε για να ψαρέψετε με επιτυχία!

Πάντα με σεβασμό στην θάλασσα, προσέχουμε και απελευθερώνουμε τα ψάρια που είναι κάτω του επιτρεπτού μεγέθους ή είναι αυγομένα. Αυτήν την περίοδο αναπαράγονται ο Κακαρέλος, το Μουσμούλι και η Τσιπούρα.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση