Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Φεβρουάριο!

Ψάρεμα τον Φεβρουάριο!

Τον Φεβρουάριο ο καιρός δεν αλλάζει δραματικά, τα κρύα με τους βοριάδες συνεχίζονται αλλά πλέον εμφανίζονται και οι νοτιάδες αρκετά συχνά, οπότε ετοιμαζόμαστε για τις ψαρευτικές μας εξορμήσεις.

Τα ψάρια παραμένουν μειωμένα αλλά μεγαλύτερα, οπότε η πρόκληση για ένα ψάρι τρόπαιο είναι αυτή μου μας δίνει δύναμη να αντέξουμε στο τσουχτερό κρύο.

Θα τα συναντήσουμε σε παραλίες, μπούκες από κόλπους και στους κάβους. (Μέσα στου κόλπους είναι ελάχιστα τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, γιατί είναι πολύ κρύα τα νερά τους, έτσι τραβιούνται σε ανοιχτές θάλασσες)

Ψάρια που θα συναντήσουμε είναι οι σαργοί, τσιπούρες, κακαρέλοι, συναγρίδες, μελανούρια, λούτσους, λυθρίνια, παλαμίδες και φυσικά πετρόψαρα.

Τα αγαπημένα μας μαλάκια όπως Σουπιές και τα Καλαμάρια, μπορούμε και αυτόν το μήνα να τα βρούμε από την ακτή με την τεχνική του eging και κάποια από βάρκα τις καλύτερες ημέρες.

Για όλα αυτά, φυσικά και άλλα τόσα υπάρχει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα bolkas.gr και το φυσικό μας κατάστημα το οποίο μπορεί να σας λύσει όλες τις απορίες και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εσάς αλλά και να βρείτε πολλά παρελκόμενα τα οποία χρειάζεστε για το ψάρεμα και το σκάφος σας.

Ψαρεύουμε πάντα με σεβασμό προς τη θάλασσα και κρατάμε μόνο το επιτρεπόμενο μέγεθος ανά είδος. Δεν υπεραλιεύουμε για να μπορούμε να κάνουμε για πολλά χρόνια εμείς και τα παιδιά μας το αγαπημένο μας χόμπι!

Αυτήν την περίοδο αναπαράγονται:  Λαβράκι

Ως την επόμενη φορά να είμαστε γεροί για να μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Καλές θάλασσες σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση