Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Μάρτιο!

Ψάρεμα τον Μάρτιο!

Τον Μάρτιο οι νοτιάδες είναι πλέον πιο συχνοί αλλά οι “κυνηγοί” όπως τα καλαμάρια και οι σουπιές, υπάρχουν ακόμα, οπότε φύγαμε για ψάρεμα.

Από τα κρύα τα νερά των ποταμών που πέφτουν στην θάλασσα, λίγα ψάρια υπάρχουν αυτήν την εποχή κοντά στις ακτές. Κυρίως πετρόψαρα όπως Γωβιοί, Πέρκες και Χάνοι, και γενικά ψάρια για μια ωραία ψαρόσουπα.

Οι ωραίοι σαργοί θα κάνουν την εμφάνιση τους και είναι ο ιδανικός μήνας για τα πρώτα βραδινά ψαρέματα με 3-5 μποφόρ σε παραλίες, ενώ ξημέρωμα και νύχτωμα θα τους βρούμε στους κάβους.

Από την άλλη για όσους ασχολούνται με βαρκίσιο ψάρεμα, θα πετύχουν σίγουρα καμιά Παλαμίδα με αλαφριά συρτή.

Τέλος για τους πιο μερακλήδες υπάρχουν στα νερά “εκλεκτά” πεινασμένα ψάρια όπως Pοφοί, Στήρες, Συναγρίδες, Σφυρίδες που περιμένουν τις ψαρεύτηκες σας δεξιότητες για να πιαστούν.

Είτε ψαρεύετε από την παραλία, το σκάφος ή κάνοντας ψαροτούφεκο σίγουρα και αυτόν το μήνα θα το ευχαριστηθείτε. Και φυσικά στο κατάστημά μας σίγουρα θα βρείτε ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζεστε για να ψαρέψετε με επιτυχία!

Πάντα με σεβασμό στην θάλασσα, προσέχουμε και απελευθερώνουμε τα ψάρια που είναι κάτω του επιτρεπτού μεγέθους ή είναι αυγομένα. Αυτήν την περίοδο αναπαράγονται το Λαυράκι, ο Μπακαλιάρος, το Μυτάκι και ο Σαργός.

Αφήστε μια απάντηση