Ενδιαφέροντα

Ψάρεμα τον Δεκέμβριο!

Ψάρεμα τον Δεκέμβριο!

Σιγά σιγά το κρύο και οι φουρτούνες έχουν έρθει για τα καλά, αλλά το ψάρεμα τον Δεκέμβριο συνεχίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Για κάποιους από εμάς ήρθε επιτελούς ο καιρός για ψάρεμα από την παραλία, ενώ κάποιοι άλλοι θα περιμένουν νοσταλγικά την άνοιξη για να κάνουν τα ψαρέματα τους από τη βάρκα.

Τα ψάρια από το Νοέμβρη έχουν αρχίσει να γιαλώνουν και να βγαίνουνε στα ρηχά. Οι κάβοι και οι παραλίες έχουν αρχίσει ξανά να παίρνουνε ζωή!

Έτσι ετοιμαζόμαστε για την ψαρευτική μας εξόρμηση (εδώ να τονίσουμε ότι πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια μας, για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα μιας και θα συναντήσουμε αρκετές φορές δύσκολες καιρικές συνθήκες).

Πάμε λοιπόν να δούμε περιληπτικά μερικές από τις πολλές επιλογές που έχουμε για ψάρεμα τον Δεκέμβριο.

Ψάρια που θα συναντήσουμε!

Τα ψάρια που θα συναντήσουμε πολλά! Για τους φίλους του spinning θα συναντήσουμε τον βασιλιά του spinning το αγαπημένο μας Λαβράκι, το οποίο επιστρέφει στα ρηχά. Θα το βρούμε να κυνηγάει στις παραλίες τα μικρόψαρα, ενώ οι μεγάλοι Λούτσοι, Γοφάρια, Ντάσκες, Παλαμίδες, Λίτσες, Συναγρίδες βρίσκονται στους κάβους και καρτερούν.

Κάποια από τα θηράματα αυτά μπορούν να πάρουν και οι λάτρεις του shore jigging, συν κάποια Μαγιάτικα και Μαύρα, όπως Στήρες. Φυσικά μερικά από αυτά τα ψάρια μπορούν να τα συναντήσουν και οι φίλοι από την βάρκα, με διάφορες τεχνικές τις ημέρες με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Για τους λάτρεις του casting και του surf casting θα υπάρξουν θηράματα όπως Σαργοί, Τσιπούρες και Κακαρέλοι (Καμπανάδες) τα οποία τρέχουν επάνω στον καιρό.

Καλαμάρια και Σουπιές!

Να μην ξεχάσουμε τα αγαπημένα μας Καλαμάρια και Σουπιές τα οποία μπορούμε να αναζητήσουμε με την πλέον διαδεδομένη τεχνική του Eging από τις παραλίες, αλλά και στις μπουνάτσες από την βάρκα.

Για όλα αυτά, φυσικά και άλλα τόσα υπάρχει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα bolkas.gr και το φυσικό μας κατάστημα το οποίο μπορεί να σας λύσει όλες τις απορίες και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εσάς αλλά και να βρείτε πολλά παρελκόμενα τα οποία χρειάζεστε για το ψάρεμα και το σκάφος σας.

Ψαρεύουμε πάντα με σεβασμό προς τη θάλασσα και κρατάμε μόνο το επιτρεπόμενο μέγεθος ανά είδος. Δεν υπεραλιεύουμε για να μπορούμε να κάνουμε για πολλά χρόνια εμείς και τα παιδιά μας το αγαπημένο μας χόμπι!

Ως την επόμενη φορά να είμαστε γεροί για να μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Καλές θάλασσες σε όλους!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση