Στο κατάστημά μας διαθέτουμε καθημερινά, μεγάλη ποικιλία από ζωντανά δολώματα…

Ακροβάτης

Ο Ακροβάτης αποτελεί ένα καλό δόλωμα για ψάρεμα. Μερικά από τα ψάρια που τον προτιμούν είναι ο Κακαρέλος, το Λαβράκι, η Μουρμούρα, ο Σαργός, ο Σπάρος, η Τσιπούρα και πάρα πολλά από τα πετρόψαρα.

Ο καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσουμε είναι να το περάσουμε στο αγκίστρι μας (κατά προτίμηση με βελόνα) το 80% του σώματος του, αφήνοντας την άκρη του ελεύθερη ελεύθερη να κινείτε.

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο στους 8-10 βαθμούς Κελσίου, έως και δυο εβδομάδες.

Τσουτσούνι

Το Τσουτσούνι είναι κυρίως δόλωμα παραγαδίσιο, αλλά κάνει την δουλειά του άριστα και από παραλία. Είναι σκληρό δόλωμα, το οποίο το προτιμούν ο Σαργός, το Σκαθάρι, η Τσιπούρα και πολλά άλλα καθαρά ψάρια.

Κατάλληλο για ψάρεμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρα, κυρίως από το χάραμα και μετά έως και μέχρι τη δύση του ήλιου και για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να διατηρηθεί σε θαλασσινό πάντα νερό, σε θερμοκρασία 10-14 βαθμούς Κέλσιου και είναι αρκετά ανθεκτικό στη μεταφορά του.

Καραβιδάκι

Το Καραβιδάκι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό ζωντανό δόλωμα, τόσο για τα παραγάδια, αλλά και για ψάρεμα από σκάφος ή την παραλία. Το προτιμούν συνήθως όπως το Λυθρίνι, η Μουρμούρα, ο Σαργός, ο Σπάρος, η Τσιπούρα, ο Χάνος και άλλα τα ψάρια του βυθού.

Το δολώνουμε ξεκινώντας από την ουρά, βγάζοντας το αγκίστρι μας στον θώρακα του. Κατάλληλο για ψάρεμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρα και για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε πριονίδι (για να διατηρείται η υγρασία και θερμοκρασία), στους 10-14 βαθμούς Κελσίου.

Μονοδόλι

Το Μονοδόλι είναι ένα από τα καλύτερα ζωντανά δολώματα για ψάρεμα από παραλία. Το προτιμούν το Λαβράκι, το Λυθρίνι, το Μελανούρι, ο Σαργός, η Τσιπούρας και άλλα καλά πατόψαρα.

Δολώνονται ολόκληρο με την χρήση βελόνας και πάντα προσέχοντας να μην χάσουν τα υγρά τους την ώρα που το δολώνεται. Είναι φωσφορούχα και διατηρούν την κίνηση τους πάνω στο αγκίστρι. Κατάλληλο για ψάρεμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και την νύχτας και για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε βρεγμένα σφουγγαράκια (για να μην χαθεί η υγρασία τους), σε θερμοκρασία 10-14 βαθμούς Κέλσιου.

Φαραώ

Ο Φαραώ είναι ένα εξαιρετικό δόλωμα για Λαβράκια, Λυθρίνια, Μελανούρια, Ροφούς, Σαργούς, Σκαθάρια, Στήρες, Σφυρίδες, Συναγρίδες, Τσιπούρες και για πολλά άλλα ψάρια.

Δολώνουμε κόβοντας από την ουρά και προχωρώντας προς το κεφάλι. Το κομμάτι που είναι περασμένο στο αγκίστρι, συνεχίζει να κάνει σπασμωδικές κινήσεις αιμοραγώντας / μαλαγρώνοντας τη γύρω περιοχή. Κατάλληλο για ψάρεμα ημέρα και νύχτα και για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο στους 8-14 βαθμούς Κελσίου.

Γαρίδα

Η Γαρίδα είναι ένα από τα καλύτερα ζωντανά δολώματα για ψάρεμα. Το προτιμούν η Γόπα, ο Κακαρέλος, το Λυθρίνι, το Μελανούρι, Ο Σπάρος αλλά και όλα σχεδόν τα ψάρια.

Δολώνονται κόβοντάς την σε κομμάτια ή και ολόκληρη. Κατάλληλο για ψάρεμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και την νύχτας και για σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, βγάζοντας την ποσότητα που χρειαζόμαστε όταν είναι να πάμε για ψάρεμα.

Για να παραγγείλετε ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικός στο:

2251043415